Vinyasa flow

De afgelopen jaren heb ik belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van mijn levensstijl, relaties en prioriteiten. Ik had geen bewust plan, maar het starten van de Dru Yoga Docentenopleiding was een van die stappen en het markeerde het begin van een mooie reis. Tijdens deze reis leerde ik mezelf beter kennen, werd ik me bewust van mijn eigen grenzen en ontdekte ik rust en stilte in mezelf. Om mijn yoga-praktijk te verbeteren, volgde ik de Dru Rugcursus, wat een logische aanvulling was omdat ik eerder rugklachten had gehad en het beoefenen van Dru Yoga mijn klachten aanzienlijk had verminderd.

Vinyasa Flow docent 

Gedurende de opleiding begon ik ook te mediteren en groeide mijn interesse voor pranayama, een wezenlijk onderdeel van het achtvoudige pad van yoga dat ons leert bewust te ademen. Dit groeide uit tot een passie voor alles wat met ademhaling te maken heeft, inclusief ademwerk, wat naadloos aansluit bij yoga.

Elk van deze stappen kwam vanzelf op het juiste moment en het proces was soms moeilijk. Toch zou ik voor geen goud willen terugkeren. Ik ben nu veel meer tevreden met wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Vroeger maakte ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd, maar nu voel ik wat ik wil en wat goed voor me werkt. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren en Dru yoga, meditatie, pranayama en ademwerk hebben daar aanzienlijk aan bijgedragen. Deze hele, fascinerende reis heeft mijn liefde voor yoga en ademhaling alleen maar vergroot.

Het is mijn grootste wens dat jij ook deze ervaring kunt hebben. Dat je rust kunt vinden in jezelf, dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt stralen en voelen dat alles stroomt, terwijl je tegelijkertijd gewoon het leven leidt. Want ja, het leven gebeurt gewoon.

 

Yoga | Meditatie | ademcoach

Als yogadocent, meditatiedocent en ademcoach, help ik je graag bij jouw innerlijke reis.

En dat in een veilige omgeving, steeds binnen je eigen grenzen.

Ik begeleid je op weg om in je hoogste potentieel, jouw authentieke zelf te stappen.

Vinyasa flow

Of je nu een beginner bent of al jarenlang aan yoga doet, Vinyasa Flow is een prachtige manier om jezelf te ontwikkelen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Wat is Vinyasa Flow?

Vinyasa Flow is een yogastijl waarbij de houdingen (asana’s) op een dynamische en vloeiende manier worden uitgevoerd, op het ritme van de ademhaling. De houdingen worden vaak aan elkaar geregen in een serie, waarbij elke beweging naadloos overgaat in de volgende. Dit zorgt voor een soort meditatieve flow, waarbij je volledig opgaat in de beweging en je ademhaling. Het is een uitdagende yogastijl die veel kracht, uithoudingsvermogen en concentratie vereist.

Wat zijn de voordelen van Vinyasa Flow?

Vinyasa Flow heeft vele voordelen voor zowel lichaam als geest. Op fysiek niveau verbetert deze yogastijl je kracht, flexibiliteit en balans. Daarnaast is het een uitstekende manier om gewicht te verliezen en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Op mentaal niveau kan Vinyasa Flow helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Door de focus op de ademhaling en de beweging, kom je meer in contact met jezelf en creëer je meer rust en helderheid in je hoofd.

Hoe kan je het beste uit je Vinyasa Flow practice halen?

Als je begint met Vinyasa Flow, kan het lastig zijn om de houdingen snel en vloeiend uit te voeren. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om perfectie, maar om de reis. Hieronder vind je een aantal tips om het beste uit je Vinyasa Flow practice te halen:

  1. Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en niet te ver te gaan in de houdingen. Forceer niets en neem de tijd om te ontdekken wat wel en niet werkt voor jouw lichaam.

  1. Focus op de ademhaling

De ademhaling is een belangrijk onderdeel van Vinyasa Flow. Probeer tijdens de practice je ademhaling te vertragen en te verdiepen, zodat je meer ontspanning en focus ervaart.

  1. Wees geduldig

Het kan even duren voordat je de houdingen snel en vloeiend uitvoert. Wees geduldig en geef jezelf de tijd om te groeien in je practice.

  1. Blijf uitdagen

Blijf jezelf uitdagen door nieuwe houdingen te proberen en je grenzen te verleggen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en groeien in je practice.

Vraag meer info of boek een les

Vinyasa Flow is een prachtige yogastijl die vele voordelen biedt voor zowel lichaam als geest. Het is een uitdagende en dynamische practice die je kan helpen om meer kracht, flexibiliteit en balans te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd stress en angst vermindert en meer rust en helderheid in je hoofd creëert. Door regelmatig Vinyasa Flow te beoefenen, kan je jezelf op vele niveaus ontwikkelen en groeien.

Als je op zoek bent naar een manier om je Vinyasa Flow practice naar een hoger niveau te tillen, dan zijn er vele opties beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld een teacher training volgen om je kennis en vaardigheden te verdiepen, of kan je privélessen nemen om meer persoonlijke aandacht te krijgen. Ook zijn er vele online resources beschikbaar, zoals yoga video’s en podcasts, die je kunnen helpen om je practice te verbeteren.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in Vinyasa Flow en hoe je het beste uit je practice kunt halen. Of je nu net begint met yoga of al jarenlang een ervaren yogi bent, Vinyasa Flow biedt vele mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Blijf geduldig, blijf uitdagen en blijf genieten van de reis!