Ademcoaching & Stressregulatie

Beter ademen doet beter leven

De adem, jouw superkracht

 

Stress kennen we allemaal. En dat is goed ook. Het helpt ons om dingen gedaan te krijgen. Als alles loopt zoals het hoort, maakt ons lichaam bij een stressmoment stoffen aan die ons lichaam in een staat van paraatheid brengen. Eens het gevaar geweken is, komt er een regulatieproces op gang dat ervoor zorgt dat ons lichaam terug in zijn normale toestand belandt.
Bij langdurige stress treedt dit regulatieproces zelden of nooit in werking waardoor het lichaam, in het bijzonder het autonoom zenuwstelsel, alsmaar in die staat van paraatheid blijft. Dat continu ‘aan staan’ is voor het lichaam vermoeiend. En vroeg of laat doet het lichaam dan ook alarmsignalen afgaan. Dat begint met milde signalen. Wordt er daar geen gehoor aan gegeven, dan worden de signalen krachtiger.

Herken jij je hierin?

Mijn toolkit


Ik maak gebruik van ademhalings-, yoga- en meditatietechnieken. Ik heb zelf ondervonden hoe deze drie technieken mij al jaren helpen om terug ruimte te ervaren in mijn hoofd en lichaam. Ze hebben me naast therapie, ondersteund in een uitdagende periode. Ze helpen me nog steeds om in balans te blijven in stressvolle en minder stressvolle periodes. Deze technieken vul ik aan met andere zoals affirmaties, visualisaties, innerlijk-kindwerk. Een voor een technieken die helpen om het zenuwstelsel te reguleren.

Mijn aanpak

Omdat iedereen anders is, is er ook niet één aanpak die voor iedereen werkt.

We starten met een vrijblijvend intakegesprek zodat ik jou kan helpen om zicht te krijgen op wat jij nodig hebt om weer krachtiger, energieker en zelfzekerder in het leven te staan.

Gaan we samen aan de slag, dan krijg je tijdens de sessies verschillende technieken aangereikt. Tussen de sessies ga je er thuis mee aan de slag. Hoe meer je oefent, hoe beter de technieken werken. Het is als spieren trainen. Die ontwikkelen zich maar als je regelmatig traint.

Ben je klaar om aan zelfzorg the doen?

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.