Rebirthing breathwork

Rebirthing breathwork gezocht? Dan zit je hier goed bij Machteld Van Impe. . De afgelopen jaren heb ik belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van mijn levensstijl, relaties en prioriteiten. Ik had geen bewust plan, maar het starten van de Dru Yoga Docentenopleiding was een van die stappen en het markeerde het begin van een mooie reis. Tijdens deze reis leerde ik mezelf beter kennen, werd ik me bewust van mijn eigen grenzen en ontdekte ik rust en stilte in mezelf. Om mijn yoga-praktijk te verbeteren, volgde ik de Dru Rugcursus, wat een logische aanvulling was omdat ik eerder rugklachten had gehad en het beoefenen van Dru Yoga mijn klachten aanzienlijk had verminderd.

Rebirthing breathwork coach en docent 

Gedurende de opleiding begon ik ook te mediteren en groeide mijn interesse voor pranayama, een wezenlijk onderdeel van het achtvoudige pad van yoga dat ons leert bewust te ademen. Dit groeide uit tot een passie voor alles wat met ademhaling te maken heeft, inclusief ademwerk, wat naadloos aansluit bij yoga.

Elk van deze stappen kwam vanzelf op het juiste moment en het proces was soms moeilijk. Toch zou ik voor geen goud willen terugkeren. Ik ben nu veel meer tevreden met wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Vroeger maakte ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd, maar nu voel ik wat ik wil en wat goed voor me werkt. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren en Dru yoga, meditatie, pranayama en ademwerk hebben daar aanzienlijk aan bijgedragen. Deze hele, fascinerende reis heeft mijn liefde voor yoga en ademhaling alleen maar vergroot.

Het is mijn grootste wens dat jij ook deze ervaring kunt hebben. Dat je rust kunt vinden in jezelf, dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt stralen en voelen dat alles stroomt, terwijl je tegelijkertijd gewoon het leven leidt. Want ja, het leven gebeurt gewoon.

 

Yoga | Meditatie | ademcoach

Als yogadocent, meditatiedocent en ademcoach, help ik je graag bij jouw innerlijke reis.

En dat in een veilige omgeving, steeds binnen je eigen grenzen.

Ik begeleid je op weg om in je hoogste potentieel, jouw authentieke zelf te stappen.

rebirthing breathwork

Rebirthing breathwork: ontdek de kracht van jouw ademhaling

Ademhalen, iets wat we allemaal doen zonder er echt bij stil te staan. Maar wist je dat jouw ademhaling een krachtig hulpmiddel kan zijn om jouw leven te transformeren? Rebirthing ademwerk is een techniek die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van jouw ademhaling om jouw fysieke, emotionele en mentale welzijn te bevorderen. In dit artikel gaan we dieper in op wat Rebirthing ademwerk is, hoe het werkt en waarom het zo effectief kan zijn.

Wat is Rebirthing breathwork?

Rebirthing ademwerk is een techniek die is ontworpen om de kwaliteit van jouw ademhaling te verbeteren en zo jouw algehele welzijn te bevorderen. Het is ontwikkeld door Leonard Orr in de jaren 70 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire techniek onder mensen die op zoek zijn naar manieren om hun leven te verbeteren. Het idee achter Rebirthing ademwerk is dat veel van de fysieke, emotionele en mentale problemen waarmee we worden geconfronteerd, kunnen worden verlicht door ons te concentreren op onze ademhaling.

Hoe werkt Rebirthing breathwork?

Rebirthing ademwerk richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van jouw ademhaling door het verhogen van de hoeveelheid zuurstof die jouw lichaam binnenkomt. Het is gebaseerd op het idee dat veel van de problemen waarmee we worden geconfronteerd, worden veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof in ons lichaam. Door de kwaliteit van onze ademhaling te verbeteren, kunnen we ons lichaam voorzien van de zuurstof die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

Rebirthing breathwork is een proces dat kan worden uitgevoerd onder begeleiding van een ervaren ademcoach. Het omvat vaak een combinatie van verschillende ademhalingstechnieken, waaronder diepe ademhaling, circulaire ademhaling en bewuste ademhaling. Door deze technieken te combineren en te oefenen, kan jouw ademhaling worden verbeterd en jouw algehele welzijn worden bevorderd.

Waarom is Rebirthing breathwork zo effectief?

Rebirthing ademwerk is een effectieve techniek omdat het zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van jouw ademhaling. Door de hoeveelheid zuurstof die jouw lichaam binnenkomt te verhogen, kun je jouw fysieke, emotionele en mentale welzijn verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van Rebirthing ademwerk:

 • Vermindert stress: Door jouw ademhaling te verbeteren, kun je jouw stressniveau verminderen. Dit komt doordat jouw ademhaling een directe invloed heeft op jouw zenuwstelsel en jouw vermogen om te ontspannen.

 • Verbetert de stemming: Rebirthing ademwerk kan ook helpen om jouw stemming te verbeteren. Door jouw ademhaling te verbeteren, kun je meer zuurstof naar jouw hersenen brengen, wat kan leiden tot een vermindering van depressieve symptomen en een verbetering van jouw algehele stemming.

  • Bevordert fysieke genezing: Een goede ademhaling kan ook helpen om fysieke genezing te bevorderen. Door meer zuurstof naar de weefsels in jouw lichaam te brengen, kunnen deze beter herstellen en genezen.

  • Verbetert de focus: Rebirthing ademwerk kan ook helpen om jouw focus en concentratie te verbeteren. Door jouw ademhaling te beheersen en te richten, kun je jouw geest kalmeren en jouw aandacht richten op wat echt belangrijk is.

  • Verhoogt de vitaliteit: Rebirthing ademwerk kan ook helpen om jouw energie en vitaliteit te verhogen. Door meer zuurstof naar jouw lichaam te brengen, kun je meer energie en kracht krijgen om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan.

  Hoe kun je Rebirthing breathwork beoefenen?

  Rebirthing breathwork kan worden beoefend onder begeleiding van een ervaren ademcoach. Dit kan worden gedaan in een groepssetting of individueel. Tijdens een Rebirthing sessie zal de ademcoach jou begeleiden bij het uitvoeren van verschillende ademhalingstechnieken om de kwaliteit van jouw ademhaling te verbeteren.

  Er zijn ook enkele dingen die je thuis kunt doen om jouw ademhaling te verbeteren en de voordelen van Rebirthing ademwerk te ervaren. Hier zijn enkele tips:

  • Zorg voor een rustige omgeving waarin je kunt ontspannen en focussen op jouw ademhaling.

  • Zit of lig comfortabel en sluit jouw ogen.

  • Adem diep in door jouw neus en laat de lucht langzaam uit jouw mond ontsnappen.

  • Probeer je te concentreren op jouw ademhaling en laat jouw gedachten rusten.

  • Herhaal deze cyclus van inademen en uitademen gedurende 10 tot 15 minuten.

  • Doe dit regelmatig, bij voorkeur dagelijks.

  Rebirthing breathwork is een krachtige techniek die kan helpen om jouw algehele welzijn te verbeteren. Door te werken aan de kwaliteit van jouw ademhaling, kun je jouw stressniveau verminderen, jouw stemming verbeteren, fysieke genezing bevorderen, jouw focus en vitaliteit verhogen en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar manieren om jouw gezondheid te verbeteren, jouw stressniveau te verminderen of gewoon meer ontspanning en balans in jouw leven te brengen, Rebirthing ademwerkRebirthing breathwork kan een waardevolle techniek zijn om te beoefenen.