Flow yoga

De afgelopen jaren heb ik belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van mijn levensstijl, relaties en prioriteiten. Ik had geen bewust plan, maar het starten van de Dru Yoga Docentenopleiding was een van die stappen en het markeerde het begin van een mooie reis. Tijdens deze reis leerde ik mezelf beter kennen, werd ik me bewust van mijn eigen grenzen en ontdekte ik rust en stilte in mezelf. Om mijn yoga-praktijk te verbeteren, volgde ik de Dru Rugcursus, wat een logische aanvulling was omdat ik eerder rugklachten had gehad en het beoefenen van Dru Yoga mijn klachten aanzienlijk had verminderd.

Flow yoga docent 

Gedurende de opleiding begon ik ook te mediteren en groeide mijn interesse voor pranayama, een wezenlijk onderdeel van het achtvoudige pad van yoga dat ons leert bewust te ademen. Dit groeide uit tot een passie voor alles wat met ademhaling te maken heeft, inclusief ademwerk, wat naadloos aansluit bij yoga.

Elk van deze stappen kwam vanzelf op het juiste moment en het proces was soms moeilijk. Toch zou ik voor geen goud willen terugkeren. Ik ben nu veel meer tevreden met wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Vroeger maakte ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd, maar nu voel ik wat ik wil en wat goed voor me werkt. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren en Dru yoga, meditatie, pranayama en ademwerk hebben daar aanzienlijk aan bijgedragen. Deze hele, fascinerende reis heeft mijn liefde voor yoga en ademhaling alleen maar vergroot.

Het is mijn grootste wens dat jij ook deze ervaring kunt hebben. Dat je rust kunt vinden in jezelf, dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt stralen en voelen dat alles stroomt, terwijl je tegelijkertijd gewoon het leven leidt. Want ja, het leven gebeurt gewoon.

 

Yoga | Meditatie | ademcoach

Als yogadocent, meditatiedocent en ademcoach, help ik je graag bij jouw innerlijke reis.

En dat in een veilige omgeving, steeds binnen je eigen grenzen.

Ik begeleid je op weg om in je hoogste potentieel, jouw authentieke zelf te stappen.

flow yoga

Flow yoga: meer dan alleen een yoga workout

Als u op zoek bent naar een manier om uw geest en lichaam te versterken, dan is flow yoga iets voor u. Flow yoga is een vorm van yoga die zich richt op de stroom van bewegingen en ademhalingen om een meditatieve staat te creëren. Het is meer dan alleen een workout; het is een manier om uw lichaam en geest te versterken en in balans te brengen.

Meer weten over flow yoga en waarom het zo’n geweldige manier is om te ontspannen en uw geest en lichaam te versterken?  Contacteer Machteld, zij zal me u de voordelen van flow yoga bespreken, en u tips geven over hoe u de juiste houdingen kunt aannemen en de ademhalingstechnieken kunt beheersen.

De voordelen van flow yoga

Flow yoga heeft vele voordelen voor zowel uw geest als lichaam. Het kan helpen om stress te verminderen, uw flexibiliteit te vergroten, uw spieren te versterken en uw houding te verbeteren. Het kan ook uw immuunsysteem versterken, uw bloedsomloop verbeteren en uw algehele welzijn verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van flow yoga is dat het u kan helpen om te ontspannen en uw geest te kalmeren. Door de focus op de ademhaling en de bewegingen kunt u uw gedachten loslaten en uw geest tot rust brengen. Dit kan helpen om stress te verminderen en uw algehele welzijn te verbeteren.

Een ander voordeel van flow yoga is dat het uw flexibiliteit kan vergroten. Door de stroom van bewegingen en houdingen kan flow yoga helpen om uw spieren en gewrichten te strekken en uw flexibiliteit te vergroten. Dit kan helpen om uw houding te verbeteren en pijn in uw gewrichten te verminderen.

Flow yoga kan ook uw spieren versterken. Door de houdingen en bewegingen te beoefenen, kunt u uw spieren versterken en uw algehele kracht verbeteren. Dit kan u helpen om uw dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren en blessures te voorkomen.

Tot slot kan flow yoga ook uw algehele welzijn verbeteren. Het kan uw immuunsysteem versterken, uw bloedsomloop verbeteren en uw energie en vitaliteit verhogen. Dit kan u helpen om u beter te voelen en een gezondere levensstijl te leiden.

Hoe u flow yoga kunt beoefenen

Nu u op de hoogte bent van de voordelen van flow yoga, is het tijd om te leren hoe u het kunt beoefenen. Hier zijn enkele tips om u te helpen aan de slag te gaan:

  1. Zoek een rustige ruimte: Zoek een rustige ruimte waar u niet gestoord wordt tijdens uw flow yoga-sessies.

  2. Gebruik een yogamat: Zorg ervoor dat u een yogamat hebt om op te oefenen. Dit zal u helpen om een goede grip te behouden en uw evenwicht te bewaren tijdens de houdingen. Het gebruik van een yogamat is vooral belangrijk als u op een harde ondergrond oefent, zoals beton of tegels. Een mat beschermt uw gewrichten en voorkomt dat u uitglijdt.

  3. Kies uw kleding zorgvuldig: Kies kleding die comfortabel is en die u gemakkelijk kunt bewegen. Vermijd strakke kleding die uw bewegingen beperkt.

  4. Beheers de ademhaling: Beheers de ademhalingstechnieken en focus op uw ademhaling tijdens de houdingen.

  5. Begin langzaam: Begin met eenvoudige houdingen en bouw geleidelijk aan op naar meer gevorderde houdingen.

  6. Houd uw houdingen vast: Houd uw houdingen vast en concentreer u op uw ademhaling om in een meditatieve staat te komen.

  7. Luister naar uw lichaam: Luister naar uw lichaam en forceer uzelf niet in houdingen die niet goed aanvoelen.