Energy flow yoga

De afgelopen jaren heb ik belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van mijn levensstijl, relaties en prioriteiten. Ik had geen bewust plan, maar het starten van de Dru Yoga Docentenopleiding was een van die stappen en het markeerde het begin van een mooie reis. Tijdens deze reis leerde ik mezelf beter kennen, werd ik me bewust van mijn eigen grenzen en ontdekte ik rust en stilte in mezelf. Om mijn yoga-praktijk te verbeteren, volgde ik de Dru Rugcursus, wat een logische aanvulling was omdat ik eerder rugklachten had gehad en het beoefenen van Dru Yoga mijn klachten aanzienlijk had verminderd.

Energy flow yoga docent 

Gedurende de opleiding begon ik ook te mediteren en groeide mijn interesse voor pranayama, een wezenlijk onderdeel van het achtvoudige pad van yoga dat ons leert bewust te ademen. Dit groeide uit tot een passie voor alles wat met ademhaling te maken heeft, inclusief ademwerk, wat naadloos aansluit bij yoga.

Elk van deze stappen kwam vanzelf op het juiste moment en het proces was soms moeilijk. Toch zou ik voor geen goud willen terugkeren. Ik ben nu veel meer tevreden met wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Vroeger maakte ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd, maar nu voel ik wat ik wil en wat goed voor me werkt. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren en Dru yoga, meditatie, pranayama en ademwerk hebben daar aanzienlijk aan bijgedragen. Deze hele, fascinerende reis heeft mijn liefde voor yoga en ademhaling alleen maar vergroot.

Het is mijn grootste wens dat jij ook deze ervaring kunt hebben. Dat je rust kunt vinden in jezelf, dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt stralen en voelen dat alles stroomt, terwijl je tegelijkertijd gewoon het leven leidt. Want ja, het leven gebeurt gewoon.

 

Yoga | Meditatie | ademcoach

Als yogadocent, meditatiedocent en ademcoach, help ik je graag bij jouw innerlijke reis.

En dat in een veilige omgeving, steeds binnen je eigen grenzen.

Ik begeleid je op weg om in je hoogste potentieel, jouw authentieke zelf te stappen.

Energy flow yoga

Wat is Energie Flow Yoga?

Energie Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij verschillende houdingen worden gecombineerd met ademhalingsoefeningen om de energie door het lichaam te laten stromen. Het doel van deze yoga is om de energiebanen in het lichaam te openen en te laten stromen, zodat je je energieker, vitaler en gezonder voelt. Energie Flow Yoga wordt ook wel Power Yoga genoemd en is in de jaren 90 ontstaan in de Verenigde Staten.

Waarom is Energie Flow Yoga zo populair?

Energie Flow Yoga is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit komt omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun stressniveau te verminderen, zich energieker te voelen en een betere gezondheid te krijgen. Energie Flow Yoga is hierbij een uitstekende keuze omdat het niet alleen zorgt voor een goede fysieke conditie, maar ook voor een betere mentale gezondheid. Door de combinatie van houdingen en ademhalingsoefeningen krijg je meer controle over je lichaam en geest, wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn en ontspanning.

De voordelen van Energie Flow Yoga

Energie Flow Yoga heeft tal van voordelen voor de gezondheid, zowel op fysiek als op mentaal gebied. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen van Energie Flow Yoga voor je op een rijtje gezet:

  • Verbeterde flexibiliteit: Door de verschillende houdingen en stretches die tijdens de yoga worden uitgevoerd, wordt de flexibiliteit van het lichaam verbeterd.
  • Verhoogde kracht: Energie Flow Yoga is een vorm van krachttraining omdat de verschillende houdingen kracht en uithoudingsvermogen vereisen.
  • Verhoogd energieniveau: Energie Flow Yoga helpt de energie in het lichaam te laten stromen, waardoor je je energieker en vitaler voelt.
  • Vermindering van stress: De combinatie van houdingen en ademhalingsoefeningen heeft een ontspannende werking en kan helpen stress te verminderen.
  • Verbeterde concentratie: Energie Flow Yoga vereist concentratie en focus, wat kan bijdragen aan een betere concentratie in het dagelijks leven.
  • Verhoogde mentale helderheid: Door de ontspannende werking van Energie Flow Yoga kan het helpen om de geest helder te maken en de mentale gezondheid te verbeteren.

Energie Flow Yoga beoefenen

Energie Flow Yoga is een geweldige manier om je energieniveau te verhogen en je gezondheid te verbeteren. Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van Energie Flow Yoga, dan zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je begint.

Beginnen met Energie Flow Yoga

Als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan, dan is het belangrijk om te beginnen met een beginnersles. Hier leer je de basisbeginselen van de yoga en de verschillende houdingen. Het is belangrijk om te onthouden dat Energie Flow Yoga een intensieve vorm van yoga is en het is daarom belangrijk om langzaam te beginnen en je eigen grenzen te respecteren.

Kies een geschikte yogamat

Een goede yogamat is essentieel als je Energie Flow Yoga gaat beoefenen. Een mat met voldoende grip is belangrijk, zodat je niet wegglijdt tijdens de verschillende houdingen. Daarnaast is het belangrijk om een mat te kiezen die dik genoeg is om je gewrichten te beschermen tijdens de yoga.

Draag comfortabele kleding

Comfortabele kleding is essentieel als je Energie Flow Yoga gaat beoefenen. Kies kleding die niet te strak zit en die je gemakkelijk kunt bewegen. Het is ook belangrijk om laagjes te dragen, zodat je je temperatuur tijdens de yoga kunt regelen.

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren tijdens de yoga. Forceer jezelf niet om in houdingen te komen waar je lichaam nog niet klaar voor is. Respecteer je eigen grenzen en werk langzaam aan het verbeteren van je flexibiliteit en kracht.

Verdiep je in de ademhalingsoefeningen

Ademhaling is een essentieel onderdeel van Energie Flow Yoga. Door de verschillende ademhalingsoefeningen kun je de energie in je lichaam laten stromen en je ontspannen. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in de ademhalingsoefeningen en deze op de juiste manier uit te voeren tijdens de yoga.

Volg lessen bij een gekwalificeerde docent

Als je serieus bent over het beoefenen van Energie Flow Yoga, dan is het aan te raden om lessen te volgen bij een gekwalificeerde docent. Een goede docent kan je helpen om de juiste houdingen aan te nemen en je te begeleiden bij de ademhalingsoefeningen. Daarnaast kan een docent ook advies geven over hoe je het beste kunt omgaan met eventuele blessures.

Energie Flow Yoga is een geweldige manier om je energieniveau te verhogen en je gezondheid te verbeteren. Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van deze vorm van yoga, dan is het belangrijk om langzaam te beginnen en je eigen grenzen te respecteren. Verdiep je in de ademhalingsoefeningen en volg lessen bij een gekwalificeerde docent voor de beste resultaten.