Bewust verbonden ademen

Bewust verbonden ademen gezocht? Dan zit je hier goed bij Machteld Van Impe. . De afgelopen jaren heb ik belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van mijn levensstijl, relaties en prioriteiten. Ik had geen bewust plan, maar het starten van de Dru Yoga Docentenopleiding was een van die stappen en het markeerde het begin van een mooie reis. Tijdens deze reis leerde ik mezelf beter kennen, werd ik me bewust van mijn eigen grenzen en ontdekte ik rust en stilte in mezelf. Om mijn yoga-praktijk te verbeteren, volgde ik de Dru Rugcursus, wat een logische aanvulling was omdat ik eerder rugklachten had gehad en het beoefenen van Dru Yoga mijn klachten aanzienlijk had verminderd.

Bewust verbonden ademen coach en docent 

Gedurende de opleiding begon ik ook te mediteren en groeide mijn interesse voor pranayama, een wezenlijk onderdeel van het achtvoudige pad van yoga dat ons leert bewust te ademen. Dit groeide uit tot een passie voor alles wat met ademhaling te maken heeft, inclusief ademwerk, wat naadloos aansluit bij yoga.

Elk van deze stappen kwam vanzelf op het juiste moment en het proces was soms moeilijk. Toch zou ik voor geen goud willen terugkeren. Ik ben nu veel meer tevreden met wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Vroeger maakte ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd, maar nu voel ik wat ik wil en wat goed voor me werkt. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren en Dru yoga, meditatie, pranayama en ademwerk hebben daar aanzienlijk aan bijgedragen. Deze hele, fascinerende reis heeft mijn liefde voor yoga en ademhaling alleen maar vergroot.

Het is mijn grootste wens dat jij ook deze ervaring kunt hebben. Dat je rust kunt vinden in jezelf, dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt stralen en voelen dat alles stroomt, terwijl je tegelijkertijd gewoon het leven leidt. Want ja, het leven gebeurt gewoon.

 

Yoga | Meditatie | ademcoach

Als yogadocent, meditatiedocent en ademcoach, help ik je graag bij jouw innerlijke reis.

En dat in een veilige omgeving, steeds binnen je eigen grenzen.

Ik begeleid je op weg om in je hoogste potentieel, jouw authentieke zelf te stappen.

Bewust verbonden ademen

Bewust verbonden ademen is een eeuwenoude techniek die ons kan helpen om onze geest te kalmeren en ons lichaam te ontspannen. Het wordt ook wel eens ademwerk genoemd en kan zeer effectief zijn bij het verminderen van stress, angst en depressie. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van bewust verbonden ademen en hoe het ons kan helpen ons beter te voelen en ons leven te verbeteren.

Wat is bewust verbonden ademen?

Bewust verbonden ademen is een ademhalingstechniek waarbij we onze ademhaling verbinden zonder pauzes tussen in- en uitademen. Het is een zeer krachtige techniek die ons kan helpen om onze ademhaling te verdiepen en ons lichaam en geest te ontspannen. Door deze techniek te gebruiken, kunnen we ons zenuwstelsel kalmeren en onze geest tot rust brengen.

Voordelen van bewust verbonden ademen

Er zijn tal van voordelen verbonden aan bewust verbonden ademen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen:

  1. Vermindert stress en angst

Bewust verbonden ademen kan ons helpen om onze stress en angst te verminderen. Door de techniek regelmatig toe te passen, kunnen we ons zenuwstelsel kalmeren en onze geest tot rust brengen.

  1. Verbetert onze slaap

Een goede nachtrust is van cruciaal belang voor ons welzijn. Bewust verbonden ademen kan ons helpen om ons lichaam en geest te ontspannen, waardoor we beter kunnen slapen en ons uitgerust voelen.

  1. Verbetert onze focus

Bewust verbonden ademen kan ons helpen om ons te concentreren en onze focus te verbeteren. Door onze geest tot rust te brengen, kunnen we ons beter concentreren op onze taken en doelen.

  1. Verhoogt ons energieniveau

Bewust verbonden ademen kan ons helpen om ons energieniveau te verhogen. Door onze ademhaling te verdiepen, kunnen we meer zuurstof naar ons lichaam brengen en ons vitaler voelen.

  1. Verbetert onze algehele gezondheid

Bewust verbonden ademen kan ons helpen om onze algehele gezondheid te verbeteren. Het kan ons immuunsysteem versterken en ons helpen om ons lichaam en geest in balans te houden.

Hoe bewust verbonden ademen?

Om bewust verbonden ademen te oefenen, moet je op een rustige plek gaan zitten of liggen en je concentreren op je ademhaling. Adem diep in door je neus en adem uit door je mond zonder pauzes. Probeer je ademhaling te verdiepen en langzaam te ademen. Herhaal dit proces gedurende 5-10 minuten per dag en je zult al snel de voordelen van deze techniek ervaren.

Bewust verbonden ademen kan ons helpen om ons beter te voelen en ons leven te verbeteren. Het is een zeer krachtige techniek die ons kan helpen om onze geest te kalmeren en ons lichaam te ontspannen. Het kan ons helpen om onze stress en angst te verminderen, onze slaap te verbeteren, onze focus te verhogen, ons energieniveau te verhogen en onze algehele gezondheid te verbeteren. Het is een techniek die gemakkelijk te leren is en die we dagelijks kunnen oefenen.

Als je meer wilt weten over bewust verbonden ademen en hoe het jou kan helpen om je beter te voelen, dan raden we je aan om een workshop of cursus te volgen. Er zijn tal van gekwalificeerde instructeurs die je kunnen leren hoe je deze techniek kunt gebruiken om je leven te verbeteren.

Wil je meer weten  meer over bewust verbonden ademen en hoe het jou kan helpen om je beter te voelen. Of als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!