Ademwerk

De afgelopen jaren heb ik belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van mijn levensstijl, relaties en prioriteiten. Ik had geen bewust plan, maar het starten van de Dru Yoga Docentenopleiding was een van die stappen en het markeerde het begin van een mooie reis. Tijdens deze reis leerde ik mezelf beter kennen, werd ik me bewust van mijn eigen grenzen en ontdekte ik rust en stilte in mezelf. Om mijn yoga-praktijk te verbeteren, volgde ik de Dru Rugcursus, wat een logische aanvulling was omdat ik eerder rugklachten had gehad en het beoefenen van Dru Yoga mijn klachten aanzienlijk had verminderd.

Ademwerk docent 

Gedurende de opleiding begon ik ook te mediteren en groeide mijn interesse voor pranayama, een wezenlijk onderdeel van het achtvoudige pad van yoga dat ons leert bewust te ademen. Dit groeide uit tot een passie voor alles wat met ademhaling te maken heeft, inclusief ademwerk, wat naadloos aansluit bij yoga.

Elk van deze stappen kwam vanzelf op het juiste moment en het proces was soms moeilijk. Toch zou ik voor geen goud willen terugkeren. Ik ben nu veel meer tevreden met wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Vroeger maakte ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd, maar nu voel ik wat ik wil en wat goed voor me werkt. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren en Dru yoga, meditatie, pranayama en ademwerk hebben daar aanzienlijk aan bijgedragen. Deze hele, fascinerende reis heeft mijn liefde voor yoga en ademhaling alleen maar vergroot.

Het is mijn grootste wens dat jij ook deze ervaring kunt hebben. Dat je rust kunt vinden in jezelf, dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt stralen en voelen dat alles stroomt, terwijl je tegelijkertijd gewoon het leven leidt. Want ja, het leven gebeurt gewoon.

 

Yoga | Meditatie | ademcoach

Als yogadocent, meditatiedocent en ademcoach, help ik je graag bij jouw innerlijke reis.

En dat in een veilige omgeving, steeds binnen je eigen grenzen.

Ik begeleid je op weg om in je hoogste potentieel, jouw authentieke zelf te stappen.

Ademwerk

Ademwerk: de kracht van bewust ademen

Ademen is iets wat we allemaal doen, zonder erbij na te denken. We halen adem zonder erbij stil te staan wat er allemaal gebeurt in ons lichaam tijdens het ademen. Toch is ademen één van de belangrijkste processen in ons lichaam, want ademen zorgt voor de toevoer van zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen. Maar wat als we ademen bewust gaan inzetten als middel om ons beter te voelen? Dat is waar ademwerk om de hoek komt kijken.

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een methode waarbij je door middel van verschillende ademhalingstechnieken bewust gaat ademen. Het doel van ademwerk is om blokkades in het lichaam op te heffen, spanning los te laten en emotionele blokkades te verwerken. Ademwerk kan bijdragen aan een betere nachtrust, vermindering van stress en angst, verbetering van concentratie en meer energie.

Verschillende ademhalingstechnieken

Er zijn verschillende ademhalingstechnieken die je kunt toepassen tijdens ademwerk. Een bekende ademhalingstechniek is de Wim Hof methode, ook wel bekend als de ‘Iceman’. Bij deze techniek adem je diep in en houd je de adem even vast, om vervolgens uit te ademen. Deze techniek kan bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van de weerstand.

Een andere ademhalingstechniek is de coherent breathing techniek. Bij deze techniek adem je gelijkmatig in en uit door je neus, waarbij je rustig tot vijf telt bij het inademen en tot vijf telt bij het uitademen. Deze techniek kan bijdragen aan het verminderen van angst en spanning.

Ademwerk en meditatie

Ademwerk wordt vaak gecombineerd met meditatie. Tijdens de meditatie focus je op je ademhaling, waardoor je meer bewust wordt van je lichaam en gedachten. Dit kan bijdragen aan meer innerlijke rust en een betere concentratie.

Ademwerk en fysieke klachten

Ademwerk kan ook bijdragen aan het verminderen van fysieke klachten, zoals spanningshoofdpijn en hyperventilatie. Door bewust te ademen kun je de spanning in je lichaam verminderen, waardoor de klachten kunnen afnemen.

Ademwerk bij psychische klachten

Naast fysieke klachten kan ademwerk ook bijdragen aan het verminderen van psychische klachten, zoals angststoornissen, depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ademwerk kan bijdragen aan het loslaten van emotionele blokkades en het verwerken van trauma’s.

Ademwerk is een krachtige methode die kan bijdragen aan een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Door bewust te ademen kun je spanning loslaten, blokkades opheffen en meer innerlijke rust ervaren. Er zijn verschillende ademhalingstechnieken die je kunt toepassen